ნამცხვრები ორცხობილა – "ყველაფერი – 2–2" (მომზადება 5, ცხობა – 20 წთ–ში) დღეს, 8:31 ![]() ✅ ინგრედიენტები:კვერცხი —2 ცალი შაქარი — 1 ჭიქა (ორიგინალში, 2 ჭიქაა. მაგრამ, ერთიც საკმარისია). არაჟანი — 4 ს. კ. ფქვილი — 2 ჭიქა გამაფხვიერებელი — 1 ჩ. კ. შაქრიანი ვანილინი — 1 ს. კ. ქიშმიში — 2 ჭიქა ნიგოზი — 2 ჭიქა შენიშვნა: ჭიქა – 250 მლ. საცხობი ფორმა – 30*40 სმ. ✅ მომზადება:I. ჯერ ქიშმიში მოამზადეთ: დაასხით მდუღარე წყალი > გააჩერეთ 5 წუთი, რომ გაფუვდეს > გადაავლეთ წყალი და თუშფალანგზე გადაიტანეთ > ამოავლეთ ფქვილში. II. ჩაყარეთ ნიგოზი პოლიეთილენის პარკში, გადაუკეცეთ პირი და გასაბრტყელებელი რამდენჯერმე გადაატარეთ, რომ დაიმტვრეს. III. თასში მოათავსეთ კვერცხი > დაუმატეთ არაჟანი, შაქარი, შაქრიანი ვანილინი > კარგად ათქვიფეთ > ფქვილს შეურიეთ გამაფხვიერებელი და დანარჩენ ინგრედიენტებს დაამატეთ > კარგად ათქვიფეთ > დაუმატეთ ქიშმიში და ნიგოზი > ურიეთ, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. IV. საცხობ ფორმაში პერგამენტი ჩააფინეთ > გადაიტანეთ ცომი და თანაბრად გადაანაწილეთ. V. გამოაცხვეთ 180°C–ზე, წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში. VI. ღუმლიდან გამოღების შემდეგ, გადაიტანეთ ცხაურზე და პერგამენტი მოაცილეთ > სურვილის შემთხვევაში, მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
|
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი |