ნამცხვრები უბრალოდ, გულსართი შეცვალეთ და უკვე სხვა ნამცხვარია – იდეალური ცომი ფხვიერი ორცხობილებისთვის დღეს, 8:33 ✅ ინგრედიენტებირაფინირებული ზეთი — 80 გრ. ✅ გულსართი:მოხარშული შესქელებული რძე — 150 г. ✅ მომზადება:
I. თასში მოათავსეთ ზეთი, კვერცხი, შაქარი, მარილი და ვანილინი > ათქვიფეთ ხელის სათქვეფით, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე > ფქვილს გამაფხვიერებელი შეურიეთ და ნაწილ–ნაწილ დაამატეთ მასას. ცომი რბილი და გასაბრტყელებელი უნდა იყოს (შეიძლება, ცოტა ფქვილის დამატებაც დაგჭირდეთ, ეს ფქვილის ხარისხზე და კვერცხის ზომაზეა დამოკიდებული) II. გამზადებული ცომი დაასვენეთ და გულსართი მოამზადეთ: დაფქული ნიგოზი შესქელებულ რძეს შეურიეთ. მაგრამ, როგორც უკვე აღვნიშნეთ, გულსართი, შეიძლება, სხვადასხვა იყოს. რეცეპტში მოცემული ინგრედიენტების ნაცვლად, შეგიძლიათ მანქანაში გატარებული ნიგოზი და შაქარი (პროპორციით – 1:1) გამოიყენოთ, ან ჯემი, გემოვნების მიხედვით. მთავარია, რომ გულსართი საკმარისად სქელი იყოს და დაჭრის დროს, ორცხობილებიდან არ გადმოიღვაროს. III. გაყავით ცომი 2 ნაწილად > მიეცით ძეხვის ფორმა და გრძელი მართკუდხედის ფორმის გააბრტყელეთ. სისქე, დაახლოებით — 2 მმ. უნდა იყოს. შენიშვნა — მსგავსი ცომის გაბრტყელება პერგამენტზეა რეკომენდირებულია. წინააღმდეგ შემთხვევაში, საცხობ ფირფიტაზე, დაუზიანებლად გადატანა ვერ მოხერხდება. IV. მოათავსეთ გულსართი გაბრტყელებული ცომის ცენტრში, მთელ სიგრძეზე > გვერდები ფრთხილად შეუწებეთ, რომ ცომი არ დაზიანდეს. V. ცომის მეორე ნაწილისთვის, შეგიძლიათ, სხვა გულსართი გამოიყენოთ > საცხობ ფირფიტას ცხიმი წაუსვით, ან პერგამენტი ჩააფინეთ > «მილები» საცხობ ფირფიტაზე, პერგამენტით გადაიტანეთ და გადააბრუნეთ, «ნაკერი» ქვემოთ მოაქციეთ. VI. შეურიეთ ერთმანეთს კვერცხის გული, რძე, ვანილინი და ზემოდან გადაუსვით (შეგიძლიათ ზემოდან არაფერი გადაუსვათ და მზა ორცხობილებს, შაქრის პუდრი მოაყაროთ). VII. გამოაცხვეთ 180°C–ზე, წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში. VIII. მზა ნამცხვარი გააგრილეთ თბილ მდგომარეობამდე და ულუფებად დაჭერით > სურვილის შემთხვევაში, მოაყაროთ შაქრის პუდრი.
|
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი |