კერძები ხორცისაგან უგემრიელესი ხორცის კერძი "მორსილა" 2014, 18 თებერვალი, 21:27 მორსილა — ძეხვი რომელსაც ამზადებენ ესპანეთში და რომლის ზედმეტსახელია "სისხლიანი ძეხვი". არსებობს მორსილას დამზადების რამდენიმე რეგიონალური რეცეპტი. შედარებით ყველაზე ცნობილი არის ბურგოსული მორსილა, რომელსაც ღორის სისხლისა და ხორცისაგან, ქონისგან, ხახვისგან და ბრინჯისგან ამზადებენ და მწვანე მორსილა, სადაც ბრინჯის მაგივრად პრასს ამატებენ. კანარის კუნძულებზე ამზადებენ ტკბილ მორსილას ჩამიჩის, ნუშისა და დარიჩინის დამატებით. მორსილა ასევე სხვა ესპანურენოვან ქვეყნების სამზარეულოებშიც გვხვდება. 92 2-ს მოსწონს 1-ს არა
|