x
მეტი
  • 22.05.2024
  • სტატია:134804
  • ვიდეო:351972
  • სურათი:509169
უგემრიელესი ხორცის კერძი "მორსილა"

მორსილა — ძეხვი რომელსაც ამზადებენ ესპანეთში და რომლის ზედმეტსახელია "სისხლიანი ძეხვი". არსებობს მორსილას დამზადების რამდენიმე რეგიონალური რეცეპტი. შედარებით ყველაზე ცნობილი არის ბურგოსული მორსილა, რომელსაც ღორის სისხლისა და ხორცისაგან, ქონისგან, ხახვისგან და ბრინჯისგან ამზადებენ და მწვანე მორსილა, სადაც ბრინჯის მაგივრად პრასს ამატებენ. კანარის კუნძულებზე ამზადებენ ტკბილ მორსილას ჩამიჩის, ნუშისა და დარიჩინის დამატებით. მორსილა ასევე სხვა ესპანურენოვან ქვეყნების სამზარეულოებშიც გვხვდება.

მორსილას ამზადებენ გრილზე, წვავენ, ამატებენ ლობიოს, მუხუდოს ან ოსპის წვნიანებსა და პაელაში და მიართმევენ როგორც ტაპასს.
ახლა წარმოგიდგენთ ამ კულინარიული შედევრის სურათებს.
imageimageimageimageimage









0
92
2-ს მოსწონს
1-ს არა
ავტორი:ქეთევან ოქრუაშვილი
ქეთევან ოქრუაშვილი
92
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0